Фото без опису

Сміливий пес Патрон, рятувальник з ангельськими крилами, військовий, який міцно обіймає дитину та маленька дівчинка, що сидить на окраїні знищеного міста і мріє про Перемогу – такі малюнки відтепер прикрашають нашу Гнівань!

Яскраво та патріотично розписана стіна навпроти однієї із зупинок громадського транспорту з’явилась в місті завдяки наполегливій та творчій роботі колективу Гніванського будинку культури.

Фото без опису

До нас звернулась Olga Storozhuk , працівниця ДСНС, і запропонувала втілити спільний творчий проект, метою якого стане популяризація важливості роботи служби порятунку, - розповідає Anna Pantya , директор Центр культури та дозвілля "Калина" . – Ми хвилювалися, чи у нас вийде гарна робота, адже це перший наш художній проект такого масштабу. Тому спочатку я разом із нашою художницею Людмилою Остапчук створили макет, Анатолій Дрозд виділив кошти нам на фарбу, працівники пожежної частини підготували стіни до фарбування, і вже потім розпочався найцікавіший процес.

Фото без опису

Стіни майстрині розфарбовували тиждень. Увесь колектив будинку культури долучився до творчого процесу. Жителі та гості міста радо підтримували художників, сигналили їм з своїх автівок, неодноразово зупинялися, аби сфотографуватися, навіть пропонували кошти. Це неабияк надихало творчу групу і, попри всі труднощі, майстри розуміли, що недарма вирішили спробувати втілити такий задум в життя.

Фото без опису

За допомогою цих муралів ми хотіли наповнити позитивом наше місто, щоб місцеві жителі заряджались вірою в Перемогу, - каже Анна Пантя, - і, найголовніше, подякувати ЗСУ за їхню сміливість.