В рамках компанії проведено круглий стіл «Протидія домашньому насильству в умовах війни». В засіданні взяли участь суб’єкти, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, у тому числі жорстокому поводженню з дітьми, а саме: працівники Відділення поліції №2 Вінницького РУП (м. Гнівань), працівники Служби у справах дітей, соціального захисту та охорони здоров’я та спеціалісти відділу з соціальних питань та інформації Гніванської міської ради.

За дев’ять місяців 2022 року в Гніванській ТГ в органи поліції було повідомлено про 69 випадків щодо вчинення домашнього насильства, в тому числі щодо жорстокого поводження з дітьми.

Слід зауважити, що незважаючи на війну в Україні, проблема вчинення насильства залишається розповсюдженою, а боротьба з цим явищем не втрачає своєї актуальності й стає все більш ширшим поняттям.

Під час круглого столу обговорили виклики щодо запобігання та реагування на домашнє насильство, які виникають перед органами державної влади, зокрема правоохоронними, та можливих рекомендацій для подолання таких викликів. Важливим питанням залишається дотримання процедури взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, а також додержання прав осіб на інформацію щодо можливих шляхів захисту від домашнього насильства та притягнення кривдників до відповідальності.

Учасники круглого столу у підсумку дійшли єдиної думки, що найважливішу роль у попередженні домашнього насильства у сім’ях відіграє інформаційно-просвітницька та консультаційна робота. Тому ефективному вирішенню питання запобігання насильства, без сумніву, має стати злагоджена взаємодія всіх відповідних суб’єктів.