Фото без опису

До уваги внутрішньо переміщених осіб Гніванської МТГ !

       Відповідно до закону ,,Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб внутрішньо переміщені особи зобов’язані повідомляти про зміну місця проживання структурний підрозділ з питань соціального захисту населення, ЦНАП у містах (у разі утворення) за новим місцем проживання протягом 10 днів з дня прибуття до нового місця проживання.

      У разі добровільного повернення до покинутого постійного місця проживання ВПО зобов’язані повідомити про це структурний підрозділ з питань соціального захисту населення, ЦНАП за місцем отримання довідки не пізніш як за 3 дні до дня від’їзду. У випадку, коли людина добровільно повертається до покинутого постійного місця проживання, то вона втрачає статус ВПО.

        Відповідно до п.11 постанови № 332 Кабінету Міністрів України від 20.03.2022 ,,Деякі питання виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам” у разі неправомірного або повторного отримання внутрішньо переміщеною особою допомоги на проживання за певний період суми виплаченої допомоги повертаються особою добровільно або за вимогою органу соціального захисту населення. 

     Повернення одержувачами коштів неправомірно виплаченої їм допомоги проводиться на рахунок Мінсоцполітики, відкритий в органах Казначейства.

     У разі повернення коштів одержувачем допомоги на рахунок Мінсоцполітики заява про повторне її перерахування одержувачу не розглядається. Повернуті кошти Мінсоцполітики використовує з дотриманням вимог бюджетного законодавства.