Фото без опису

Позбутися всього дотичного до рашистів та московії, які принесли Україні війну і горе, - це, наразі, одне з пріоритетних бажань та напрямків роботи патріотичного суспільства. Дане питання стосується абсолютно різних аспектів сучасного життя, зокрема й релігії!

Вчора в Демидівці відбулися збори села під час яких громада разом із настоятелем Свято-Покровського храму отцем Ігорем перейшли під адміністративне управління Вінницько-Барської єпархії Православної Церкви України. Це вже друга церква у Гніванській територіальній громаді, яка змінила своє підпорядкування з УПЦ в ПЦУ. І якщо в першому випадку в с.Селище відбулася просто передача приміщення церкви, то в селі Демидівка отець Ігор  виступив саме ініціатором такого важливого кроку та разом з прихожанами прийняв історичне рішення.

Фото без опису

Я хочу подякувати свідомому вибору отця Ігоря та усім жителям села, які одноголосно підтримали цю ідею. Надзвичайно приємно, що для обговорення цього питання зібралось багато небайдужих мешканців, а сам перехід відбувся мирно та без провокацій, так, як і годиться вірянам! Маю надію, що й інші церкви громади наслідують такий гарний приклад.

 

З повагою Гніванський міський голова