Фото без опису 

 З початком повномасштабної агресії рф значно зросла потреба в медичній допомозі постраждалим. В першу чергу, це стосується наших бійців, які отримали поранення. Звичайно, що для цього є спеціалізовані заклади, військові госпіталі та потужні лікарні (обласного рівня), які мають необхідне обладнання і професійних медичних фахівців. Та на сьогодні такі заклади, на жаль, переповнені. Лікарі цілодобово надають необхідну допомогу, рятуючи життя та здоров’я хворих. Проте, отримавши першу кваліфіковану лікарську допомогу, пацієнти в більшості випадків потребують тривалого відновлення в процесі одужання. Саме таку медичну послугу можуть надавати менш потужні лікарні, в тому числі і наша Гніванська міська лікарня.

Фото без опису

     Для того, аби в нашій лікарні пацієнти змогли проходити курси відновлення, потрібно збільшити потужності закладу. Наразі у відремонтованій частині лікарні 44 ліжка і вони постійно заповнені. Ще до повномасштабної війни у планах міської ради було продовження ремонтних робіт в наявному вільному приміщені закладу. На сьогодні ж актуальність цього питання зросла в рази. А тому наприкінці минулого року міською радою спільно з адміністрацією лікарні було проведено ремонт стін, стелі, підлоги, заміни дверей в холі колишнього хірургічного відділення. Також здійснено ремонт санвузлів та коридору. Наразі розробляється проєкт ремонтних робіт самого відділення, в який будуть входити роботи з заміни електропроводки, системи опалення, водопостачання та водовідведення.

      - Нагадаємо, що у відремонтованій частині лікарні кожна палата забезпечена гарячою водою, новими ліжками, частково – кондиціонерами. Такими ж стандартами будемо керуватися при проведені ремонту і в решті приміщень. Після завершення ремонтних робіт плануємо збільшити кількість ліжок на 20 одиниць, – пояснив міський голова.

   До слова, наприкінці минулого року в лікарні встановлено потужну котельню з твердопаливними котлами, що дає змогу закладу бути  незалежним від газу!

  Також продовжуються планові ремонтні роботи в кабінетах сімейних лікарів та в коридорі приміщення КНП «Гніванський ЦПМСД» (бувша поліклініка).

Фото без опису

    Ще однією гарною новиною для пацієнтів є створення денного стаціонару, який вже зовсім скоро розпочне свою роботу. Денний стаціонар функціонуватиме для здійснення лікувальних і діагностичних заходів при захворюваннях і станах, які не потребують цілодобового медичного спостереження. У стаціонарі хворі зможуть отримувати  внутрішньом’язові, підшкірні ін’єкції та проходити інші процедури протягом курсу лікування.

Фото без опису

     Розвиток та підтримка медицини – це один із пріоритетних напрямків роботи Гніванської міської ради. Адже якісні медичні послуги та гарні умови в медичних закладах забезпечать комфортне перебування пацієнтів та сприятимуть швидкому їх одужанню.