Фото без опису
У МЕРЕЖАХ АКТИВНО ОБГОВОРЮЮТЬ ТЕ, ЩО ПІД ЧАС ВІЙНИ ПРОВОДЯТЬСЯ РЕМОНТНІ РОБОТИ ДОРІГ, ТРОТУАРІВ, СКВЕРІВ І Т Д., МОВЛЯВ, КРАЩЕ Б ВСІ КОШТИ ЙШЛИ НА ОБОРОНУ. НЕ ОБМИНУЛО ЦЕ ПИТАННЯ І НАШУ ГРОМАДУ. ТОМУ НАДАЄМО ІНФОРМАЦІЮ ПРО РОБОТИ ТА ДОПОМОГУ, ЯКУ ГНІВАНСЬКА ГРОМАДА НАДАЄ ЗАХИСНИКАМ, ЯК З МІСЬКОГО БЮДЖЕТУ, ТАК І ВЛАСНИМИ КОШТАМИ.

✅З міського бюджету напряму купувати дрони, тепловізори чи бронежилети для військових заборонено! Адже, згідно існуючого законодавства, це нецільове використання коштів! (на жаль таке законодавство, навіть у військовий час!) Військові фінансуються з державного бюджету, а фінансування з різних бюджетів недозволено (п.2 ст. 85 Бюджетного кодексу України)

✅З 24 лютого 2022 року по сьогодні Гніванська міська рада виділила та передала ЗСУ коштів на загальну суму понад 2️⃣3️⃣млн грн !!!!! і це одна з найбільших сум по громадах! (згідно законодавства міським радам дозволено передавати кошти на підтримку ЗСУ у вигляді субвенції).

✅Щодо проведення ремонтно-дорожніх робіт. Вкотре нагадаємо, що ремонт відрізку центральної дороги Вінниця-Тиврів, що пролягає центром Гнівані, виконується за кошти і за проектом Служби місцевих автомобільних доріг. Якщо в цьому році нам не вдалося б його реалізувати, то ми б не відомо скільки років не побачили б цього ремонту. Оскільки роботи по проекту складні і призведуть до руйнування бордюрів, газонів та тротуарів, то нам необхідно за рахунок власних коштів все це відремонтувати. Дані роботи були заплановані ще два роки тому, але через часті зриви тендерів, а потім і військову агресію, виконуються тільки зараз.

✅На сьогодні, також, проводяться інші роботи в місті та в навколишніх селах. Це й ремонти комунальних закладів: охорони здоров’я, освіти, культури; об’єктів інфраструктури: дороги, водогони, свердловини, каналізація, лінії освітлення; об’єктів благоустрою: кладовища, висадка дерев, ремонт лавок, облаштування ігрових майданчиків для дітей тощо.

Хочемо зауважити, що на всі ці роботи витрачено значно менше коштів, а ніж виділено на допомогу ЗСУ.

❗️Тому ми дбаємо, як про підвищення обороноздатності нашої країни, так і про розвиток територіальної громади.❗️

✅До того ж працівниками міської ради зібрано понад 8️⃣0️⃣0️⃣тисяч гривень з власних зарплат та організовано збір більш як на 1 млн грн меценатських коштів, які витрачені на допомогу по потребам захисників з нашої громади! І ця робота продовжується.

Дякуємо нашим ЗАХИСНИКАМ! Разом до ПЕРЕМОГИ! Слава УКРАЇНІ!🇺🇦