У період із 17 жовтня по 19 листопада 2023 р. у Вінницькій області лабораторно підтвердили 286 випадків вірусного гепатиту А.

На території Гніванської ТГ станом на 22.11.2023 зареєстровано 4 випадки захворювання (2 випадки у с. Селище та 2 – у м. Гнівань).

Фото без опису

На виконання пункту 7 Протоколу №33 від 27.10.2023 р. позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Вінницької ОВА, протоколу рішення засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій №10 від 01. 11. 2023 р. Гніванської міської ради та Розпорядження міського голови Гніванської міської ради від 03.11.2023 р. №117-Р. Фахівці відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Вінницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, за участю спеціалістів органів місцевого самоврядування Гніванської ТГ, провели позачергові комісійні перевірки підконтрольних об'єктів, зокрема постачальників та виробників (суб'єктів господарювання) питної води.

В ході комісійних перевірок відібрано 10 зразків води із акваматів питної води ТМ «Долина плюс», ОК «Воду народу» та підприємства по виробництву питної води ТМ «Аквавін» для проведення мікробіологічних та санітарно-хімічних досліджень, 1 проба води ТМ «Аквавін» досліджена на наявність фрагментів нуклеїнових кислот вірусів гепатиту А. Усі відібрані зразки відповідають вимогам ДСанПін 2.2.4-171-10 "Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною".

Окрім того, з метою попередження епідемічних ускладнень серед населення у вигляді групових та масових випадків захворювання вірусним гепатитом А та інших непередбачуваних наслідків, фахівцями Вінницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проводяться моніторингові обстеження закладів громадського харчування, закладів загальної середньої освіти, дошкільних навчальних закладів, ринків тощо. Проводиться інформаційно – роз'яснювальна робота.