Фото без опису

Дуже часто чуємо багато критики в сторону Гніванської міської ради щодо допомоги військовим…

З початком повномасштабного вторгнення росії на Україну, як і більшість свідомих українців, ми (колектив міської ради) активно займаємося волонтерською роботою. В квітні 2022 року на одній із нарад ми прийняли рішення щомісячно здавати 5 % від власних заробітних плат👛. За ці власні кошти ми закуповували найбільш необхідне для військових: і машини🚔, і тепловізори, і дрони, і спальні мішки, каремати, наколінники, підлокітники, аптечки 🩹💊, посуд, термобілизну та інші речі, які неможливо придбати за бюджетні кошти. З кожним місяцем потреби збільшувалися, адже кількість мобілізованих постійно зростала🥾🪖.

З квітня 2022 року по сьогодні ми зібрали майже 1️⃣ мільйон гривень власних коштів, за які придбали багато чого. Хотілося б задовільнити усіх, але, на жаль, працівників міської ради, які здають кошти близько 40, а мобілізованих тільки в нашій громаді більше 1000. І всі їхні потреби задовільнити просто нереально.

До цього часу більшість людей думають, що все, чим допомагала та допомагає міська рада, купується за бюджетні кошти, але це не так. Все, що ми передаємо, купуємо, долучаємося до зборів - це особисті кошти працівників, які добровільно їх здають щомісяця. І якщо хтось думає, що ми отримуємо по сто тисяч зарплат, то ні! Наші працівники отримують і 8, і 10 тисяч, а найвища зарплата у міського голови – 43 тисячі грн!

Окрім того, майже у кожного із працівників хтось з рідних чи близьких також служить в ЗСУ і потребує підтримки. Більшість з вас знає, що один наш колега та близький товариш, працівник відділу ЦНАП, загинув на фронті, а ще в одного спеціаліста міської ради на війні загинув рідний брат! Ми ніколи не стояли і не стоїмо осторонь того, що відбувається в країні! Ми громадяни України, частина її, і всі проблеми і біди переживаємо, як і всі інші!

❗️Що стосується офіційної допомоги з бюджету міської ради, то від початку повномасштабного вторгнення з міського бюджету на запити від командирів військових частин депутатами було виділено більше 3️⃣0️⃣млн гривень. І це одна з найбільш великих сум по громадах області! Тому давайте не звинувачувати один одного, а спільними зусиллями допомагати захисникам та наближати Перемогу!

Слава нашим захисникам!🇺🇦