31 січня 2024 року, у  залі засідань Гніванської міської ради відбувся звіт за 2023 рік дільничних офіцерів поліції Відділення поліції №2 Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області Артура ПИВОВАРА та Аліни СОБКО.

За інформацією дільничних протягом минулого року надійшло 771 звернення громадян. Розкрито 16 злочинів. Скоєно 392 адміністративних правопорушення.

Протягом 2023 року діяльність дільничних офіцерів поліції була націлена на підвищення якості обслуговування населення, зміцнення довіри людей до Національної поліції. Ця мета і в подальшому залишається на першому місці.

Фото без опису

На даний час з метою налагодження досконалого механізму взаємодії дільничних офіцерів поліції з працівниками інших служб щодо попередження та розкриття кримінальних правопорушень, підвищення обізнаності про стан оперативної обстановки на територіях обслуговування, належних партнерських стосунків між поліцією і населенням щодо профілактики правопорушень проводяться профілактичні заходи по відвідуванню помешкань громадян дільничними офіцерами поліції, ними проводиться роз’яснювальна робота серед населення громади щодо особистого захисту, їх майна від протиправних посягань, ознайомлення населення та отримання інформації про осіб, що займаються самогоноварінням, зберіганням та розповсюдженням наркотичної сировини.

На території обслуговування трапляються випадки вчинення крадіжок, шахрайства відносно жителів, особливо відносно осіб похилого віку та їх майна.

Дільничними офіцерами поліції проводяться заходи спрямовані на запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності, виявлення осіб, які залучають дітей до протиправної діяльності, здійснюють продаж спиртних напоїв і тютюнових виробів неповнолітнім особам, із забезпеченням своєчасного повернення таких дітей у сім'ї та навчальні заклади за місцем проживання, посилення їх соціальної та правової опіки, поліпшення виховної роботи з ними. 

Активізовано профілактичну роботу з особами, які раніше скоювали кримінальні правопорушення пов'язані з домашнім насильством.

Проводиться постійний моніторинг стану оперативної обстановки і вживаються невідкладні заходи реагування на її зміни, з метою недопущення ускладнення криміногенної ситуації та порушень публічного (громадського) порядку на території обслуговування.

Пам’ятайте, що поліція стоїть на сторожі безпеки мешканців, кожне повідомлення громадян не залишиться поза нашою увагою. Тільки разом ми зможемо забезпечити правопорядок і спокій, перемоги та миру нам усім.