Гніванська громада у жалобі...

Фото без опису

Максим народився в селі Урожайне 29 березня 1991 року. Закінчив Селищенську загальноосвітню школу. Освіту продовжив у Вінницькому професійному училищі № 19. Був автомеханіком.

У 18 років пішов служити строкову службу в танкові війська. Після демобілізації Максим відкрив власну СТО.

- Він був дуже дружелюбним, спокійним, завжди готовим допомогти. Цікавився машинами і любив свою роботу, але коли пішов воювати власну справу був змушений закрити, - розповідає про загиблого Героя його рідна сестра Світлана.

Максим Анатолійович був мобілізований на війну 26 лютого 2022 року. За час служби брав участь в найважчих боях біля Бахмуту і біля Запоріжжя… Проте він ніколи і нікому не казав, що йому важко чи що він втомився. Максим завжди кидався на допомогу своїм побратимам. Він вивозив поранених з тих точок, куди ніхто не міг дістатися.

- Він дзвонив додому і завжди казав: «У мене все добре! У мене все добре…», пригадує Світлана, - Мій брат був терпеливий, сміливий і до останнього вірив, що Україна неодмінно переможе, а він повернеться до спокійного мирного життя…

Проте сталось непоправне…

Півроку тому родина отримала сповіщення, що Максим Іщенко зник безвісти… Спочатку в рідних була надія на те, що чоловік в полоні. Родичі робили усе можливе, аби знайти хоч якусь інформацію про захисника, стукали в усі двері і вірили до останнього…та дива не сталося.

3 жовтня 2023 року старший механік-водій загинув в районі населеного пункту Вербове, Пологівського району, Запорізької області під час виконання бойового завдання із стримування військової армії російської федерації.

В загиблого залишилась мати, батько, рідна сестра та брат і кохана дівчина.

Гніванська міська рада висловлює щирі і глибокі співчуття близьким з приводу втрати… Жодні слова не здатні заспокоїти батьківське серце. Вічна пам’ять Герою.

Зустріч загиблого «живим коридором» планується в четвер, 25 квітня, о 10 годині. Шикування кориду розпочнеться в Селищі з перехрестя від повороту із центральної автотраси в сторону с. Урожайне. Початок поховальної церемонії - об 11 годині того ж дня біля будинку Героя Максима Іщенка за адресою: с.Урожайне, вул. Шевченка 20, кв 1

Герої не вмирають...🇺🇦