У рамках реалізації заходів ІІ Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху 2021-2030 рр. в Україні відбудеться щорічний Тиждень безпеки дорожнього руху. І-й етап якого проходить з 13 по 19 травня 2024 року. За ініціативою ООН по всьому світу відбудеться 7-й Глобальний тиждень безпеки дорожнього руху. Глобальний план на Десятиліття дій із забезпечення безпеки дорожнього руху на 2021-2030 рр., відображає амбітну мету зі скорочення смертності та травматизму на дорогах на 50 % до 2030 року, забезпечивши безпечні дороги, транспортні засоби та поведінку, а також покращити невідкладну та домедичну допомогу.
        Важливою, як і раніше, залишається також профілактична робота з учасниками освітнього процесу, спрямована на попередження дорожньо-транспортного травматизму та неухильне дотримання правил безпечної поведінки на дорозі.Фото без опису

З метою профілактики дорожньо-транспортного травматизму за участю дітей та усвідомлення ними необхідності вироблення навиків дотримання правил поведінки на дорозі, залучення дітей до вивчення та дотримання Правил дорожнього руху, безпечної поведінки на вулицях міста, заміських дорогах, у транспорті, попередження дитячого травматизму запрошуємо долучитися до проведення з 13 по 19 травня 2024 року Тижня безпеки дорожнього руху.

З метою формування в дітей та дорослих навиків безпечної поведінки на дорогах, їхньої адаптації до транспортного середовища рекомендуємо при проведенні Тижня використовувати інтернет-джерела:

– Онлайн-урок з безпеки дорожнього руху. URL: https://www.youtube.com/watch?v=U2BKjzjmSg8
– Безпечна дорога.
URL: https://www.youtube.com/watch?v=z0-CpSLMc-I
– Безпека велосипедиста.
URL: http://surl.li/sckz
– Відеоматеріали всеукраїнського уроку з безпеки дорожнього руху.
URL: http://surl.li/drnih
– Правила поведінки на вулицях і дорогах (відеоматеріали). URL: http://surl.li/gxrmn
– Правила безпечної поведінки на залізниці (відеоматеріали). URL: http://surl.li/gxrnb
– Правила використання (носіння) світлоповертальних елементів (відеоматеріали).
URL: http://surl.li/gxrnk
– Надання домедичної допомоги постраждалим (відеоматеріали). URL: http://surl.li/gxrnu