Фото без опису

Якщо у вас забрали паспорт або інші документи; позбавляли вільного пересування та спілкування з рідним; пообіцяли добре оплачувану роботу (за кордоном чи в Україні), а потім не заплатили обіцяних грошей; погрожували, били, ґвалтували, знущалися з людини або чинили психологічний тиск; за допомогою фізичного чи психологічного насильства примушували виконувати роботу, якою особа не хотіла займатися – це здійснення злочину ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ!

Саме про цей вид злочину, його наслідки та попередження сьогодні жителям Гніванської міської громади розповідали спеціалісти Служби у справах дітей та соціального захисту Гніванської міської ради КЗ Гніванської міської ради "Центр надання соціальних послуг "Джерело".

🔺️Щороку тисячі громадян України потерпають від торгівлі людьми. Цей вид злочину за кримінальними прибутками займає третє місце у світі після нелегальної торгівлі зброєю та наркотиками.

🔺️Жінки та діти, які змушені покинути Україну через військову агресію росії та прямують до сусідніх країн, стикаються з ризиками торгівлі людьми. Багато громадян переїхали із зони бойових дій в інші регіони або за кордон та шукають нову роботу.

🔺️Водночас чоловіки, що залишаються всередині країни, також можуть стати здобиччю торговців.

Фото без опису

Пам’ятайте, що жертвою торгівлі людьми може стати будь-хто, будь-яка людина, незалежно від статі, віку, соціального статусу, рівня освіти тощо.

Торгівля людьми має різні види, серед яких примусова праця, рабство, звичаї подібні до рабства, сексуальна експлуатація, використання у порнобізнесі, примусова вагітність, вилучення органів, проведення дослідів над людиною, використання у жебрацтві, втягнення в злочинну діяльність, використання у збройних конфліктах, усиновлення (удочеріння) з метою наживи, продаж дитини.

Бережіть себе! Та не мовчіть, якщо ви стали жертвою торгівлі людьми!

Фото без опису