Очолював робочу групу голова Гніванської міської ради Володимир Кулешов. Учасниками та учасницями групи стали депутатки Гніванської міської ради та голови старостатів громади, представники та представниці департаментів, експертки з-поміж громадськості, які займаються питаннями доступності.

Фото без опису

У рамках проєкту “Від недоступності до безбар’єрності. Зробимо Гніванську громаду дружньою до людей з інвалідністю та маломобільних верств населення” активістки обрали 50 об’єктів, які група обстежила першочергово. Це найбільші заклади соціального, медичного і культурного напрямків, в яких мешканки та мешканці отримують різноманітні послуги.

Фото без опису

Робоча група здійснила виїзди й провела моніторинг доступності об’єктів інфраструктури цих комунальних закладів відповідно до потреб осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення, осіб похилого віку, вагітних жінок, дітей до 3 років, ветеранів та ветеранок, які отримали поранення.

Комісія обстежила прилеглі території, входи до будівель, оцінила ситуацію всередині закладу й доступність санітарно-гігієнічних приміщень.

«Доступність - це не лише про людей з інвалідністю. У нашій громаді мешкають понад 4 тисячі людей, які належать до категорії маломобільних верств населення. Всі вони мають мати рівні можливості доступу до соціальних та медичних закладів”, - зазначає голова громадської організації Ольга Бобрусь.

Узагальнені результати моніторингу презентують вже незабаром. Також за результатами моніторингу експертки напрацюють рекомендації та пропозиції з усунення інформаційних й архітектурних недоліків комунальних закладів та підприємств.

Результати аудитів ляжуть в основу тексту до змін “Програми фізичної безбар’єрності Гніванської громади”. Надалі, залучивши кошти з місцевого бюджету та від міжнародних донорів, триватиме робота над усуненням найбільших проблем.

Адвокаційна кампанія “Від недоступності до безбар’єрності. Зробимо Гніванську громаду дружньою для людей з інвалідністю та маломобільних груп населення” створена Громадською організацією “Центр Промінь надії” у  межах проєкту «ЗНАМИ – змінюємо, навчаємо, адвокатуємо, менторимо інклюзивно».