Фото без опису

Віктору Ліщишину 6️⃣3️⃣ роки. З сім’єю він проживає в Гнівані, працює на заводі «Спецзалізобетон» слюсарем. В перервах між роботою та домашніми справами він тричі на тиждень тренується.

Спортом Віктор займається з дитинства і має розряди з тенісу, футболу, легкої атлетики. Саме гирьовий спорт чоловік відкрив для себе у 50 років. Щоб отримати в ньому звання майстра спорту, він мав вибороти «золото» як мінімум в 5 чемпіонатах Європи чи світу!🥇 І йому вдалось це зробити! Хоча зараз, озираючись в минуле, Віктор Ліщишин пригадує, що на початку занять він не думав, що зможе досягнути таких результатів і навіть коли його вперше запросили взяти участь в чемпіонаті Європи, то він сумнівався в своїх силах.

- Багато людей думає, що для того, аби піднімати гирі, треба мати міцні руки. Але цього замало! Треба обов’язково розвивати м’язи ніг і спини! – розповідає Віктор. – Для того, аби тренуватися, я облаштував спортзал в половині власного будинку, де колись мешкав батько. В ньому є чотири тренажери для качання спини, пресу і ніг, а ще – штанги. Раніше до мене приходили займатися і інші спортсмени Гнівані, але зараз вони переважно всі – військові.
Фото без опису

В Швейцарії, де відбувалися Чемпіонат світу з гирьового спорту серед ветеранів категорії 60-64 років, наш Віктор Ліщишин виступив в двох номінаціях: виконав поштовх 16-ти кілограмової гирі довгим циклом 120 разів та зробив ривок цієї ж ваги 192 рази! Такі результати принесли чоловіку 🏆перемогу!

Гніванська міська рада щиро вітає Віктора Ліщишина з його черговим високим здобутком! Бажаємо йому міцного здоров’я, непоборної віри у власні сили, натхнення та мирного неба! А також дякуємо за те, що він прославляє нашу громаду по всьому світу!💛💙

Фото без опису