Вакантна посада: завідувач сектору соціального захисту та охорони здоров’я Служби у справах дітей, соціального захисту та охорони здоров’я Гніванської міської ради

Фото без опису

Кваліфікаційні вимоги: 

Вища освіта не нижче ступеня магістра, спеціаліста відповідного професійного спрямування, вільне володіння державною мовою;

 Стаж роботи на службі в органах місцевого самоврядування, на посадах державної служби або досвід роботи на керівних посадах підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності не менше 2 років;

 Вміння працювати з ПК в обсягах, достатніх для виконання службових обов’язків, та використовувати програмне забезпечення. 

Посадові обов’язки: 

Здійснює керівництво сектором з питань соціального захисту та охорони здоров’я, розподіляє обов’язки.

Забезпечує у межах своїх повноважень реалізацію державної політики у сфері соціального захисту населення, надання населенню роз’яснень з питань призначення та виплати соціальних допомог, пільг, з питань соціального захисту малозабезпечених верств населення, пенсіонерів, одиноких непрацездатних громадян.

Є відповідальною особою з питань реалізації ветеранської політики.

Розробляє та організовує виконання комплексних програм і заходів щодо поліпшення становища соціально вразливих верств населення, осіб, сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, та сприяє в отриманні ними соціальних виплат і послуг за місцем проживання.

Веде базу даних суб’єктів, що надають соціальні послуги. Проводить моніторинг та оцінювання якості надання соціальних послуг населенню громади.

Забезпечує нарахування компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду.

Забезпечує захист прав і законних інтересів повнолітніх осіб, які потребують встановлення опіки або піклування, недієздатних осіб та осіб, цивільна дієздатність яких обмежена.

Погоджує плани фінансування закладів охорони здоров’я, контролює  ефективне використання фінансових, матеріальних та трудових ресурсів.

Вживає заходи до належного функціонування мережі закладів охорони здоров’я, розроблення прогнозів її розвитку.

Приймає рішення щодо направлення осіб, сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, до закладів, установ, служб, що надають соціальні послуги, зокрема, з питань, пов'язаних із влаштуванням осіб похилого віку, осіб з інвалідністю до інтернатних установ системи соціального захисту населення.

Розглядає в установленому законодавством порядку звернення громадян, здійснює листування з підприємствами, установами у сфері соціального захисту населення та охорони здоров’я.

Займається розрахунками з підприємствами, які мають право на  відшкодування за перевезення пільгових категорій населення.

Проводить роботу з реагування на факти вчинення насильства, надання допомоги і захисту постраждалим особам.

         Здійснює заходи, спрямовані на попередження торгівлі людьми, а також заходів щодо реалізації державної сімейної та гендерної політики.