10 серпня, мужньо захищаючи нашу рідну країну, загинув 29-річний гніванчанин Валентин Космина. Чоловік народився у м. Гнівань, навчався у ЗОШ №2. Після закінчення школи вступив до Вінницького фахового коледжу будівництва, архітектури та дизайну. Пізніше продовжив своє навчання у Київському національному університеті будівництва і архітектури за спеціальністю «Цивільне та промислове будівництво». 

Фото без опису
Тривалий час разом із сім’єю проживав у Польщі. Після повернення в Україну проживав у м. Буча, де  працював на меблевій фабриці. 
24 лютого у складі добровольчого батальйону, отримавши зброю, мужньо зустрів ворога та разом з побратимами не дав просунутися окупантам далі. 
У травні 2022 року добровільно вступив до лав ЗСУ та став на захист Вітчизни. Брав участь у бойових діях на Донеччині.
10 серпня 2024 під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Антонівка, Донецької області, Валентин загинув.
В цивільному житті чоловік був дуже доброю, щирою та відповідальною людиною. 
«Валентин мріяв після закінчення війни придбати будинок  в Іспанії, але його мрія так і не здійснилася», – пригадує Ольга, дружина загиблого воїна. 
«Мій син був дуже мудрим, розумним, любив навчатися.  Його дипломна робота ще до цього часу зберігається в музеї навчального закладу», - розповідає мати Наталія. 
У чоловіка залишилися мати, дружина, двоє дітей, брат, бабуся та дідусь…
Зустріч траурного кортежу з тілом загиблого Героя та його поховання відбудеться завтра, 13 серпня.
Просимо мешканців громади гідно зустріти траурний кортеж та утворити «живий коридор»  о 9:15 год. -від дачного масиву с. Селище та  о 9:25 год. - від АЗС "Авантаж" в м. Гнівань до суботнього ринку по вул. Лісовій.

 "Живий коридор" в зворотньому напрямку вздовж вулиці Лісової та по центральній дорозі м. Гнівань в бік кладовища (по вул. Гулевич) будемо формувати орієнтовно о 10-45 год., про що проінформуємо додатково.
  Щирі співчуття родині……
Вічна пам'ять нашому Герою-захиснику!