Фото без опису

☝ 28 вересня – Всесвітній день боротьби зі сказом заснований з ініціативи Глобального альянсу з контролю сказу і щорічно відзначається 28 вересня, починаючи з 2007 року, за підтримки багатьох організацій охорони здоров’я.

📍 Цей День покликаний привернути увагу до проблеми поширення цієї хвороби, а також до її наслідків.

❓ Що таке сказ?

Сказ – це вірусне захворювання, яке вражає центральну нервову систему всіх теплокровних тварин та людини. Сказ характеризується гострим перебігом, ознаками енцефаліту, а при відсутності вчасного лікування – абсолютною летальністю.

❗️ Людина, як правило, інфікується під час укусу, а також коли слина (з вірусом) від хворої тварини потрапляє на пошкоджені ділянки шкіри чи слизові оболонки. Потрапивши до рани, деякий час вірус знаходиться у місці проникнення (6-12 днів), потім накопичується і розмножується у нейронах спинного і головного мозку, викликаючи фатальний енцефаліт.

💉З метою профілактики виникнення випадків сказу та недопущення розповсюдження сказу серед тварин і людей на території Вінницького району Тиврівським відділом Вінницької районної державної лікарні ветеринарної медицини 26 вересня з10.00 до16.00 год ініціюється встановлення мобільного намету в Гнівані по вулиці Соборна, 64 з метою проведення профілактичних щеплень домашніх улюбленців проти сказу.

✅ Інформуємо, що щепленню підлягають собаки та коти починаючи з 3-місячного віку. Вакцинація проводиться вакциною «Рабістар». Вакцина не спричиняє ускладнень, легко переноситься і дає надійний захист.