Моодий хлопець дивиться в сторону

Недержавний аналітичний центр «Українські студії стратегічних досліджень» оголошує конкурс есеїв для молоді «Свобода народам! Свобода людині! –

Історія та перспективи боротьби поневолених росією народів» у рамках ХІІ Бандерівських читань.

російсько-українська війна відкрила для поневолених росією народів унікальну можливість скинути ярмо московського колоніалізму та імперіалізму та нарешті стати господарями своєї долі на своїй землі. Конкурс молодіжних есеїв є можливістю дослідити історію призабутої та відверто замовчуваної боротьби поневолених росією народів.

Метою Конкурсу є залучення молодих інтелектуалів до дослідження історії визвольної боротьби поневолених росією народів, розкриття форм боротьби народів проти російського імперіалізму.

Теми:
• Витоки та історія визвольної боротьби народів, поневолених росією.
• Історія національно-визвольних рухів поневолених росією народів.
• Лідери та постаті визвольних рухів: роль та значення.
• Національне самовизначення, створення національних автономій та проголошення незалежності держав у ХХ столітті.
• Воєнні конфлікти та війни як етапи боротьби за незалежність.
• Автономні рухи сучасної росії, яку ведуть до розпаду імперії.
• Перспективи визвольної боротьби поневолених росією народів. Можливості економічного і людського розвитку народів після розпаду імперії.
• Російський колоніалізм: його суть та місце в історії
• Методи та інструменти російської колоніальної політики
До участі запрошуються молоді дослідники - молоді військовослужбовці, студенти вищих навчальних закладів, магістранти, аспіранти, молоді вчителі та науковці до 33 років.
Кінцевим терміном подачі робіт є 01 грудня 2024 року.

Призовий фонд забезпечують бійці роти вогневої підтримки 5-ї окремої штурмової Київської бригади ЗСУ та відомий громадсько-політичний діяч, фермер зі Згурівщини (батьківщини Миколи Міхновського) Євгена Чубака.:
1 місце – 20 тис грн
2 місце – 10 тис грн
3 місце – 6 тис грн

На конкурс можуть бути подані науково-публіцистичні есе, що не були опубліковані раніше. Вони мають містити обґрунтовані міркування, націоналістичні ідеї та націоцентричний світогляд.
Реєструйте та надсилайте есе за ЦИМ посиланням
Тут вимоги до оформлення есе: обсяг до 15 тис. знаків (8 стор.), шрифт Times New Roman, кегль 14, міжрядковий інтервал 1,5.

Обирайте одну із тем та розкривайте її з наукової і практичної точок зору.

Назви робіт мають відрізнятися від вищенаведених тем і напрямків. Також наголошуємо, що приймаємо до участі лише науково-публіцистичні, а не літературні есе.

Інструкція з написання есе – за ЦИМ посиланням
Конкурс проводить Недержавний аналітичний центр «Українські студії стратегічних досліджень»
Найкращі роботи можуть бути опубліковані в книзі "Недобровільне приєднання: нариси визвольної боротьби поневолених росією народів".

Організатори повідомлять усіх учасників про результати Конкурсу під час проведення XII Бандерівських читань на початку лютого 2025 року.
Отож зголошуйтесь.

Реалізуємо бандерівське «Свобода народам - свобода людині!»

Фінансово підтримати проект Бандерівські читання можна тут:
Посилання на банку
Номер картки банки
5375 4112 1499 2583 Оксана М
PayPal:
yuriy.syrotyuk@svoboda.org.ua

Битимемо ворога ідеєю і чином

Детальніше – у Положеннях Конкурсу 

Довідка. Науково-публіцистичне есе - це вид твору, який спирається на обґрунтовані факти, дослідження та аналіз, щоб донести до читача інформацію, роздуми та аргументи в науковий чи інтелектуальний спосіб.