«Законодавче регулювання у сферах локальної демократії та правового статусу депутатів місцевих рад: поточний стан і перспективи удосконалення». Під такою назвою, 12 лютого у Вінниці за ініціативи Комітету Верховної Ради з державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, відбулось засідання круглого столу.

Фото без опису


Засідання проходило під головуванням народних депутатів України Сергія Кудлаєнка і Олени Бойко та за участі представників місцевих рад області всіх рівнів. Участь у засіданні кругло столу взяв Гніванський міський голова Володимир Кулешов та голова ГО «Гніванчани» Анатолій Дрозд.
На порядок денний засідання було винесено ряд питань, зокрема, законодавче регулювання питань локальної демократії в Україні: сучасний стан та перспективи удосконалення та поточний стан та проблемні питання імплементації українського законодавства у сфері статусу депутатів місцевих рад. В ході обговорення зазначених питань, учасники круглого столу також розглянули проблеми імперативного мандату, взаємодії депутатів з місцевими адміністраціями, депутатської етики, звітності та права дорадчого голосу.
Під час дискусії виступили сільські, селищні голови та депутати районних рад Вінницької області.
На завершення роботи круглого столу присутні ознайомилися із досвідом роботи депутатів місцевих рад і передали Сергію Кудлаєнку пропозиції для опрацювання в Комітеті та безпосередньо у Робочій групі з питань удосконалення законодавства у сфері статусу депутатів місцевих рад.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису