Фестиваль відбувся із нагоди одразу чотирьох річниць: 25-річчя дипломатичних відносин України та Індії, 70-річчя незалежності Індії, 50-річний ювілей засновника та організатора фестивалю, танцюриста Сергія Журавльова, а також 40-річчя його творчої діяльності.

Фото без опису

Як розповів сам ювіляр, артисти на фестивалі – це українські колективи із Вінниці, Харкова, Миколаєва, Києва, Полтави, Гнівані.

Учасники тривалий час навчались танцювальному та вокальному мистецтвам безпосередньо в Індії. Всього на сцені театру свої виступили 12 колективів та 10 солістів. Салям-Намасте – це поєднання двох привітань. «Салям» арабською означає «Вітаю, привіт!», а «Намасте» у перекладі з хінді – «вітаю, вклоняюся». І на самому фестивалі ми поєднаємо ці дві культури, точніше їх танцювальні напрямки – арабських країн та країн середньої Азії, – розповідає Сергій Журавльов.

                         Фото без опису

До привітання долучився і Гніванський міський голова Володимир Кулешов, який вручив ювіляру грошовий подарунок та подяку за вагомий внесок в культуру міста Гнівані.

Фото без опису

Джерело "Вежа"