15 липня в читальному залі гніванської міської бібліотеки №3 був проведений тренінг «Перший крок від созалежності», організатором якого була гніванський психолог-консультант Ольга Басіста та співорганізатором –завідувач бібліотеки Наталія Вітряк.Щоб знати , як лікувати хворобу , перш за все потрібно встановити діагноз.То що ж таке созалежність? Схильні ви до неї чи ні? Що робити і до кого звертатися, якщо не можете впоратися самостійно?    

                                Фото без опису     

На ці питання дали відповідь   Олег Василенко- експерт по питаннях залежності та созалежності , співробітник Міжнародної Антинаркотичної Асоціації та Олексій Савелюк представник Міжнародної антинаркотичної Асоціації. Созалежність  це хвороба первинна, прогресуюча, хронічна, рецидивна і смертельна. Вона має свої стадії і потребує лікування або ж допомоги спеціалістів. Ось про те де і як отримати кваліфіковану допомогу  розповідали вінницькі спеціалісти. Також на тренінгу розглядалися питання
про деструктивні ролі в родині і, що з ними робити , чому залежний знову і знову йде вживати, розповідалось про неправильну поведінку членів сім’ї в якій проживає залежний.
Зустріч пройшла цікаво та  змістовно, після тренінгу користувачі бібліотеки мали змогу отримати безкоштовно консультації  спеціалістів в приватному порядку.  Першим кроком до одужання , стверджує Олег,  є усвідомлення того, що проблема ця є, її не потрібно боятися або ж соромитися, і вона з допомогою спеціалістів – вирішувана. 
Завідувач бібліотеки  висловлює щиру подяку  Олегу  Василенко, Олексію Савелюку та Ользі Басістій за щирість, відкритість професіоналізм та бажання допомогти людям, що попали у важку життєву ситуацію. 
Здоров’я Вам та наснаги у Вашій нелегкій праці.