У липня 2018 року у рамках реалізації проекту «Енергоефективний Гнівань – енергетична політика сталого розвитку міста Гнівань» розпочато роботи із технічного обстеження будівель 4-х муніципальних дошкільних навчальних закладів. Проект фінансується Європейським Союзом у рамках ініціативи EU4Energy та Програми «Угода мерів – Демонстраційні проекти» (CoM-DeP). Проект реалізовується Гніванською міською радою у партнерстві з Громадською організацією «Єврорегіон «Дністер». 

Підрядною організацією для виконання таких робіт обрано ТОВ «Вінстратегія - будтехекспертиза».

Фахівці підрядної організації проведуть експертну оцінку технічного стану огороджуючих конструкцій, нададуть рекомендації щодо усунення існуючих пошкоджень конструкцій та приведення її до нормального стану. Окрім цього, звіт про технічне обстеження надасть відповіді на головні запитання - чи придатні та безпечні конструкції будівель до подальших навантажень, у т. ч. від робіт із термомодернізації, які заплановані у рамках проекту.  

19 липня уже відбулися вимірювальні роботи, візуальне обстеження зовнішніх конструкцій та фотофіксація наявних  дефектів приміщень ДНЗ №1 та №3. На черзі ДНЗ №4 та №5.

Нагадуємо, що найбільшою складовою проекту являються роботи із комплексної термомодернізації будівель муніципальних закладів освіти міста Гнівань. Попередньо у аплікаційній формі проекту таким об’єктами були зазначені дошкільні навчальні заклади №1, №3, №4 та №5.

Однак остаточне визначення того, які заклади освіти будуть термомодернізовані у рамках проекту, відбудеться за рішення Представництва ЄС в Україні на основі матеріалів технічного обстеження будівель.

Запрошуємо Вас долучитися до офіційної сторінки проекту у соціальній мережі Facebook: https://www.facebook.com/energyefficienthnivan/