11 січня 2019 р. відділом освіти Гніванської міської ради організовано та проведено засідання міського методичного об’єднання (далі – ММО) вчителів початкової ланки освіти на базі альтернативної СЗШ I-III ст. № 1 імені А.С. Макаренка розвитку здібностей дитини м. Гнівані.

Фото без опису

У засіданні взяли участь: головний спеціаліст відділу освіти Гніванської міської ради О.І. Кравець, директор альтернативної СЗШ I-III ст. № 1 імені  А.С. Макаренка розвитку здібностей дитини міста Гнівані Г.М. Бондарчук та всі учителі початкової ланки освіти шкіл Гніванської ОТГ ( 36 учасників). 

Фото без опису

  ММО складалося з двох частин. Завдання першої частини засідання містили: вибір керівника ММО, його заступників та його членів – представників від кожного закладу загальної середньої освіти, вибір секретаря творчої групи та її членів.  У цій частині  Ольга Іванівна Кравець  підвела також підсумки за результатами моніторингу стану реалізації основних положень Нової української школи. До відома учасників заходу також було доведено лист Міністерства освіти і науки України щодо пілотного проекту Сертифікації вчителів початкових класів, що стартує з 15 січня поточного року.

Фото без опису

Друга частина ММО складалася з практичного семінару, проведеного у формі методичних гостин педагогами перших класів альтернативної СЗШ I-III ступенів № 1 на чолі з директором Ганною Михайлівною. Тема семінару: «Системно-діяльнісний підхід як філософія освіти початкової школи». Зроблено акцент на системно-діяльнісному підході як засобі реалізації компетентнісного навчання  в освіті, що зв’язує проблемні та проектні дослідницько-експериментальні та пошукові методики в цілісну педагогічну систему.

Фото без опису

План заходу складений таким чином, що чергувалися теорія з практичними видами роботи. Учасники семінару брали активну участь у вирішенні завдань, поставлених на початку ММО, для досягнення загальної його мети.

Фото без опису

По завершенню зустрічі вчителі початкових класів висловили подяку організаторам за змістовну, інформаційно-насичену та цікаву роботу під час заходу.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису