В рамках проекту «Енергоефективний Гнівань – енергетична політика для сталого розвитку міста Гнівань» у січні 2019 року розпочалися роботи із енергетичного обстеження будівель дошкільних навчальних закладів №3 та №4.

Проект фінансується Європейським Союзом в рамках ініціативи EU4Energy та програми «Угода мерів – Демонстраційні проекти» та реалізується Гніванською міською радою у партнерстві з Громадською організацією «Єврорегіон «Дністер».

Підрядною компанією було зібрано дані для визначення стану споживання енергоресурсів будівлями ДНЗ, щоб в подальшому розробити покроковий план заходів з енергомодернізації будівель та надати їх техніко-економічне обґрунтування.

Зокрема, фахівцями було здійснено ознайомлення з існуючою технічною та експлуатаційною документацією, виконано інструментальне обстеження згідно затвердженої програми вимірювань.

Також проведено тепловізійну зйомку будівель та інженерних мереж ДНЗ. За даними тепловізійної зйомки буде наочно продемонстровано усі наявні містки холоду та дефекти у конструкціях будівель та інженерних мережах, на які потрібно в першу чергу звернути увагу під час виконання робіт з термомодернізації.

За результатами досліджень експертами буде сформовано звіт, який міститиме інформацію про визначений клас енергоефективності будівель, побудований енергобаланс використання теплової енергії та енергетичний профіль об’єктів. Окрім цього, фахівці нададуть пропозиції щодо енергоефективних заходів для зниження споживання енергоносіїв, інформацію про потенціал річної економії енергії та оцінку екологічних вигод від впровадження таких енергоефективних заходів.

Нагадуємо, що у рамках проекту уже виконанні енергоаудити ДНЗ №1 та №5. 11 січня у Гніванській міській раді відбулася презентації їх результатів. Деталі за посиланням: https://gnivan-miskrada.gov.ua/news/1547477115/