Сьогодні ми відзначаємо п’яту річницю з дня трагічних, сповнених героїзму подій Революції Гідності, пік розстрілів Героїв Небесної Сотні. Цей день назавжди увійшов в історію України як символ патріотизму та героїзму і вкотре підтверджує тезу про те, що в найкритичніший та найважчий період нашої історії знайдуться герої, які своєю жертовністю дозволять будувати нам майбутнє.  

У цей день у навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія №2» учні 9-В класу, учасники гуртка «Літературна студія» та гості зібралися на захід «У нашій пам’яті вони назавжди залишились», організатором якого була Григорук Н.Д., учитель української мови та літератури.

Палко та щиро звучали поезії, присвячені Героям Майдану. Учні (Серватинська К., Маруневич В., Павленко Б., Бендас В., Акопян А., Ситник А.) з серцем і душею дякували кожному із Небесної Сотні, із учасників бойових дій на Сході України за світле майбутнє держави. Зі сльозами на очах присутні переглядали відеосюжети, композицію - розмову загиблого сина з матір’ю (Петрук Адріан, учень 8-В класу, та Герасимчук Ангеліна, учениця 10-А класу).

Місіоцька Зореслава,  учениця 10-А класу, член літературного гуртка, присвятила вірша тим звичайним людям, які в останню мить віддали своє життя.

У нашій пам’яті назавжди залишиться іще один Герой - Вапняр Олександр Васильович, наш земляк, що «у боях відстоював державу». Усі учасники заходу подякували  батькам Василю Дмитровичу та Ользі Леонідівні за таке виховання захисника Вітчизни. Вшановуючи пам'ять Олександра Вапняра, учні поклали квіти до меморіальної дошки героя.

Олександр Іванович Коваль, учитель історії, розповів присутнім про Революцію Гідності 2014 року, ознайомив із книгами, що висвітлюють  події Майдану; і побажав бути обачними та пильними у житті.

Директор НВК Ірина Казимирівна Бондарчук також подякувала всім присутнім, зокрема батькам Олександра Вапняра, та наголосила на тому, що  діти – наше майбутнє, тому потрібно завжди пам’ятати героїв і бути патріотами своєї країни.