Військово-патріотичне виховання є складовою частиною національно-патріотичного виховання і повинно бути зорієнтоване на формування в молоді готовності до захисту України, на розвиток бажання здобувати військові професії та проходити військову службу.

Фото без опису

На виконання пункту 2 Плану заходів щодо національно-патріотичного виховання молоді, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30.11.2016 № 898-р, у  навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа I-III cтупенів-гімназія №2» м. Гнівані проходять заходи, спрямовані на підвищення престижу військової служби, збільшення чисельності молоді, яка готова до виконання обов’язку  захисту незалежності і територіальної цілісності України, а також проводиться профорієнтаційна робота серед старшокласників щодо подальшої служби в Збройних Силах України.

Вибір майбутньої професії - велика відповідальність! Адже від цього залежить, чи реалізує людина себе в житті, чи буде щасливою й забезпеченою. Колектив навчально-виховного комплексу переконаний, що готувати учнів до вибору професії  необхідно заздалегіть. Тому значну увагу вчителі приділяють профорієнтаційній роботі.

Фото без опису

 20 лютого до учнів  11 класу завітали  заступник  військового комісара  Тиврівського районного комісаріату,  начальник   відділу комплектування  майор  О.В.Кушнір та інспектор з рекрутингу старший солдат  Ю.Ю.Панченко.

Школярам розповіли про вищі військові  навчальні заклади Міністерства оборони України, які  здійснюють підготовку військових фахівців та студентів з вищою освітою за спеціальностями командного, інженерного та гуманітарного фаху для механізованих, танкових, інженерних, ракетних військ та артилерії, артилерійської розвідки, а також фахівців виховної роботи та музичного мистецтва. 

Колектив НВК вдячний гостям за цікаво організований    нестандартний захід, який надав одинадцятикласникам корисну інформацію, необхідну при виборі професії.