В нелегкому протистоянні українці вибороли перемогу над потужною командою західних сусідів 1:0. Гол? який приніс перемогу? забив голова Брацлавської ОТГ Віталій Мазур, а мер Чорткова Володимир Шматько майстерно захистив свої ворота «на нуль». Про перебіг подій ми попросили розповісти капітана команди мерів України, Гніванського міського голову Володимира Кулешова.

Фото без опису

Фото без опису


Товариський матч, в рамках підготовки до Чемпіонату Європи 2020, відбувся 27 травня у місті Тихи (Польща). Труднощі були не тільки в тому, що збірна мерів Польщі є досвідченою та однією з найкращих команд мерів в Європі, а й через те, що за два дні до матчу, 25 травня, збірна мерів України брала участь у київському кубку Віталія Кличка, в якому ми здобули впевнену перемогу 3:0 над збірною мерів Молдови. Потім доба на переїзд (1100 км) з Києва до м. Тихи у Польщу і відразу гра. Протистояння з поляками в нас принципові. У 2012 році на чемпіонаті Європи, який відбувався саме у місті Тихи, в останньому матчі ми грали зі збірною Польщі. За 5 хвилин до закінчення ми перемагали 3:1, але суддя призначив два сумнівних пенальті в наші ворота і - 3:3. Як результат, ми посіли на ЧЄ 2012 тільки 6 місце. Після цього кожна наша зустріч носить принциповий безкомпромісний характер. Так у 2016 році на Чемпіонаті Європи у Чехії (де ми посіли 4-е місце) ми перемогли збірну Польщі 4:1, у позаминулому році у Польщі ми поступилися - 1:2, а в минулому році в Одесі виграли з рахунком 5:1. Дуже приємно, що на цей раз нам вдалося отримати перемогу на польській землі і саме в м. Тихи, де в нас незаслужено відібрали перемогу у 2012 році. В той же день збірна мерів України підтримала молодіжну збірну України, яка в рамках Чемпіонату Світу проводила матч (в тому ж польському м. Тихи) проти збірної Катару і перемогла з таким же рахунком 1:0. Дякую всім колегам по збірній за довіру виводити команду в якості капітана на матчі та за те, що витрачають власні кошти і знаходять час у вихідні та відпустки для спільної справи – захисту спортивної честі України та популяризації здорового та активного способу життя. 

Фото без опису


До речі, на початку травня ми здобули ще й срібні нагороди в «Кубку Карпат». Тобто травень видався у Збірної мерів України вдалим. Зараз триває підготовка до товариської зустрічі з чинним чемпіоном Європи – збірною мерів Словаччини, яка відбудеться 19 червня в місті Одесі під час проведення загальних зборів Асоціації міст України. Велика подяка за підтримку голові АМУ Віталію Кличку та виконавчому директору Олександру Слобожану. 
А ми бажаємо нашому меру Володимиру Кулешову та його колегам подальших перемог як у спорті, так і в роботі!

Фото без опису