Сьогодні, 29 серпня, відповідно до Указу Президента України від 23 серпня 2019 року українці вперше відзначають День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Фото без опису

Саме на ці серпневі дні 2014 року припав пік Іловайської трагедії, коли в результаті протистояння російським військам, українські збройні підрозділи потрапили у вороже оточення.

Сьогодні в Гніванській ОТГ у приміщенні ради ветеранів відбувся літературно-музичний захід та покладання квітів до могил земляків, які загинули в зоні АТО, а саме: Олександр Вапняр, Михайло Лисак, Олександр Скиба та Петро Шептицький.

Фото без опису

Вшанувати пам'ять полеглих воїнів прийшли батьки загиблого воїна Олександра Вапняра, представники влади, працівники бюджетних закладів та трудових колективів, представники громадськості та місцеві жителі.

Під час заходу всі присутні згадали про всіх воїнів, які загинули в боротьбі за незалежність України та вшанували їх хвилиною мовчання. По завершенню заходу відбулося покладання квітів до могил загиблих учасників АТО.