За останні 2 доби на території Тиврівського району рятувальниками зафіксовано 5 пожеж, спричинених людською недбалістю. На території Великовулизької, Пилявської, Тростянецької сільських рад, у м. Гнівань та на території Тиврівського ліцею-інтернату.

Фото без опису

Найзначнішою пожежа була у с. Велика Вулига, під час якої вогнем знищено понад 3 гектари сухої рослинності вздовж поля з посівом кукурудзи у 50 гектарів. У с. Тростянець також горіла суха рослинність. У с. Пилява зафіксована пожежа на території стихійного сміттєзвалища. У м. Гнівань також хтось ймовірно кинув недопалок до сміттєвого баку через що він зайнявся. Причинами виникнення загоряння стала людська необережність та нехтування правилами пожежної безпеки у пожежонебезпечний період.
Крім того, 10 вересня, працівниками Тиврівського ліцею-інтернату, під час навчально-виховного процесу, проводилося спалювання сухої рослинності та сміття на території ліцею. Горіння спостерігалося в 4 місцях. Справи по даних пожежах передані до відділів національної поліції для прийняття подальшого рішення та притягнення винних до відповідальності.

Тиврівський районний сектор ГУ ДСНС України у Вінницькій області суворо наголошує на заборону спалювання сухої рослинності, сміття та пожнивних залишків, та попереджає щодо недопущення пожеж у екосистемах та звертає увагу, що за це передбачена, як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.