Гніванська міська рада активно бере участь у залученні додаткових коштів на розвиток територіальної громади. Так за участі у програмі «Угода мерів - Демонстраційні проекти» вже в наступному році розпочинається модернізація чотирьох дитячих садочків (залучених коштів Європейського Союзу 21 млн грн). Розпочаті роботи з будівництва спортивного корпусу біля ЗОШ №1 (залучених коштів з ДФРР – 1 млн грн). Впродовж двох років активно використовуються кошти Держбюджету на інфраструктурний розвиток у зв’язку з об’єднанням громад у сумі 2,4 млн грн.

На изображении может находиться: 3 человека, в том числе Анатолій Дрозд, на улице

Відповідно до програми співпраці «U-LEAD з Європою» на відкриття ЦНАПу («Прозорого офісу») міській раді вдалося залучити чималу суму коштів. Згідно даного проекту міська рада взяла на себе зобов’язання провести ремонтні роботи по підготовці приміщення під ЦНАП, а програма «U-LEAD з Європою» - надати меблі, комп’ютерну техніку, систему е-документообігу та електронну систему керування чергою.

На изображении может находиться: 1 человек, стоит и обувь

Сьогодні згідно програми було доставлено усе необхідне устаткування. Наразі відбувається встановлення й налаштування комп’ютерної техніки та підбір професійних спеціалістів.

Нагадаємо, що у ЦНАПі планується надання таких послуг:

- державна реєстрація актів цивільного стану;

- реєстрація місця проживання;

- послуги соціального характеру (призначення державних допомог, житлових субсидій тощо);

- державна реєстрація речових прав на нерухоме майно;

- державна реєстрація юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців;

- видача відомостей з Державного земельного кадастру та ін.

Відкриття ЦНАПу полегшить нашим громадянам отримання адміністративних послуг, які раніше вони мали змогу отримувати лише в районному центрі.