Кожен народ має свої традиції, історію, пам’ять. Минуло багато років від часу тієї страшної трагедії Голодомору 1932-1933 років. Ця тема не може бути байдужою для кожного з нас.

На изображении может находиться: 6 человек, люди стоят, люди сидят и в помещении

З метою гідного вшанування пам'яті мільйонів співвітчизників, які стали жертвами Голодомору 1932-1933 років в Україні та його наслідків, поглиблення знань учнів про Голодомор як геноцид українського народу, виховання в підростаючого покоління почуття стурбованості долею невинних жертв тоталітарних режимів, у навчально-виховному комплексі члени краєзнавчого гуртка «Джура», керівник О.І.Коваль, представили літературно-тематичну композицію «Пам’ять, що рятує» . Також відвідали пам’ятне місце масових поховань жертв Голодомору в м.Гнівані.

На изображении может находиться: 10 человек, люди стоят, дерево и на улице

Традиційно в четверту суботу листопада пам’ять про понад 7 мільйонів українців, вбитих під час геноциду, вшановують хвилиною мовчання та запаленням свічок. Де б ви не були 23 листопада, о 16:00 запаліть свічку пам'яті, вшануйте жертв Голодомору.

Полікуймо свічею-зорею
День минулий. Згадаймо усіх,
Хто любов’ю живою своєю
Поділитися з нами не встиг.

Також в НВК 22 листопада було оформлено тематичну виставку «Голоси правди». На виставці були представлені короткі біографічні довідки та цитати окремих свідків Голодомору, які говорять про тих, хто вистояв, кого не зламав Голодний Мор. Сьогодні «голоси правди» нагадують нам, що народ, який вижив, уже ніщо і ніхто зламати не зможе.

На изображении может находиться: люди стоят и в помещении

На изображении может находиться: 4 человека, люди стоят

Адміністрація школи