2 грудня в кабінеті міського голови відбулося засідання Координаційної ради з питань розвитку охорони здоров’я на території Гніванської ОТГ. Даний орган створено за ініціативи міського голови з метою загальної координації надання медичних послуг в громаді на всіх без виключення рівнях.

На изображении может находиться: 4 человека, в том числе Володимир Кулешов, люди сидят, стол и в помещении

Тому на першому засіданні Володимиром Кулешовим були поставлені завдання керівникам медичних закладів: розробити загальну концепцію розвитку медичної галузі в Гніванській ОТГ; розробити окремо концепцію розвитку первинної та вторинної ланок медицини; розробити дорожню карту руху пацієнта (з моменту його звернення до лікаря аж до завершення лікувального, а по можливості, й реабілітаційного процесу).

«На сьогодні дуже важливим напрямком, як для нас, так і для всієї України, є перехід від медицини лікувальної до медицини профілактичної. Тобто ми повинні розвивати медичну галузь не тільки в напрямку лікування пацієнтів, які захворіли або коли хвороба досить запущена, а й приділяти багато уваги профілактиці захворювань, виявленню хвороби на самих ранніх стадіях та популяризації здорового, рухового способу життя, як основи попередження багатьох захворювань», - пояснив своє бачення здоров’я в громаді міський голова. Також очільник громади озвучив найближчі кроки, які будуть зроблені в розвитку медицини: спільна координація всіх зусиль і наявних ресурсів (діагностичне обладнання, вузькопрофільні спеціалісти, необхідні приміщення тощо), розмежування обов’язків та спільні дії первинки і воринки в наданні медичної допомоги пацієнтам громади, а також спільні дії міської ради, лікувальних закладів та меценатів в проведенні ремонтних робіт закладів. На засіданні також було обговорено низку поточних нагальних проблем, які озвучили керівники медзакладів Леонід Томчук та Микола Сташук.