Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максим Степанов за 21 липня:

На изображении может находиться: 1 человек, сидит, стол и в помещении

?? В Україні за минулу добу зафіксовано 673 нових випадки захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 50 у дітей та 35 у медичних працівників. Госпіталізовано в заклади охорони здоров’я 162 особи.

?? Одужали за добу 760 осіб, померли 20 осіб.

?? За останню добу проведено 24 644 тестування, з яких 10 529 методом ПЛР, 14 115 методом ІФА.

?? За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Львівській (114), Закарпатській (78), Івано-Франківській (75), Одеській (65) областях та в місті Києві (73).

?? МОЗ закликає дотримуватися епідеміологічних правил: вдягати маски в публічних місцях і транспорті, користуватися антисептиками та обов’язково дотримуватися соціальної дистанції.

?? 20 липня у МОЗ запрацювала платформа з координації міжнародної технічної допомоги: в онлайн-режимі відбулося перше засідання секторальної робочої групи керівництва МОЗ із представниками майже 30 міжнародних організацій. За підсумками зустрічі учасники домовилися про створення тематичних підгруп, що відповідатимуть за пріоритетні напрями роботи, до яких будуть залучені експерти.

?? Організація медичного обслуговування в освітніх закладах, що належать територіальним громадам або передані їм, належить до власних повноважень виконавчих органів сільських, селищних, міських рад. Жоден наказ МОЗ не скасовує доплат і не забороняє міськрадам встановлювати доплати для медиків-освітян. МОЗ візьме на контроль та прояснить ситуацію, що виникла через небажання регіональної влади підвищувати заробітну плату медичним сестрам у школах.

?? Роботу функціонала електронних рецептів ЕСОЗ забезпечує НЗСУ. Цей функціонал запрацював у квітні 2019 року. За весь час роботи виписано понад 18 мільйонів електронних рецептів, щотижнево це 8000. Відповідно таке навантаження впливає на швидкість роботи системи. МОЗ доручило НЗСУ провести роботу над питанням забезпечення повністю безперебійної роботи системи.