1 травня 2018 року у місті Гнівань Вінницької області розпочалася реалізація потужного проекту «Енергоефективний Гнівань – енергетична політика сталого розвитку міста Гнівань».

Проект реалізовуватиметься протягом 2018-2021 років за співфінансування Європейського Союзу у рамках Програми «Угода мерів – Демонстраційні проекти» (CoM-DeP) та впровадження Гніванської міської ради у партнерстві з Громадською організацією «Єврорегіон «Дністер».

Загальний бюджет проекту складає 970,913.00  євро, з яких фінансування ЄС складає 757,312.00 євро (78%), власний внесок Гніванської міської ради – 213,601.00 євро (22%). Це найбільший проект за підтримки ЄС на теренах Вінницької області, який реалізовується у саме м. Гнівань.

Загальною метою проекту є провадження сталої енергетичної політики міста Гнівань шляхом реалізації передбачених у «Плані дій сталого енергетичного розвитку до 2020 року м.Гнівань» енергоефективних заходів для муніципального, житлового, промислового, бізнесового секторів.

В рамках проекту «Енергоефективний Гнівань – енергетична політика сталого розвитку міста Гнівань» передбачені комплексна термомодернізація будівель муніципальних закладів міста, створення та налагодження роботи відділу енергоменеджменту Гніванської міської ради, Муніципального фонду енергоефективності та низка інформаційно-просвітницьких заходів на теми впровадження заходів з енергоефективності у муніципальному, житловому, промисловому і бізнесовому секторах.

Детальна інформація про хід та результати реалізації проекту також доступна  у соціальній мережі Facebook за посиланнями:

https://www.facebook.com/energyefficienthnivan/