Герої не вмирають! Герої серед нас!

З таких слів розпочалась лінійка-реквієм з нагоди річниці з дня загибелі гніванчанина Олександра Вапняра, старшого лейтенанта, командира інженерно-саперного взводу, який загинув під час виконання бойового завдання в зоні проведення АТО.

Тривожно відбиває хвилину мовчання стрілка годинника. На подвір’ї рідної Опорний заклад освіти «НВК «ЗЗСО І-ІІІ ст.-гімназія №2»» школи героя у сумі схилили голови ті, хто його знав та любив. Тремтить на вітрі жовто-блакитна стрічка біля пелюсток поминальних квітів. Усе навколо нагадує про те, що 6 років тому Україна втратила свого сина.

Кожен загиблий українець – це воїн світла! Олександр Вапняр – один з таких!- наголосив у своїй промові вчитель історії Олександр Коваль.

Олександр Вапняр загинув під час розмінування території на околиці села Старогнатівка Донецької області в результаті підриву ворожої міни.

Він посмертно нагороджений:

???????? орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня,

???????? медаллю Української Православної Церкви Київського Патріархату «За жертовність і любов до України»,

???????? медаллю «Великі серця» та «За участь у визвольній боротьбі».

???????? На його честь відкрито дві Меморіальні дошки на фасадах будівель Гніванської загальноосвітньої школи №2 та «Київавтошляхміст» у місті Киїів.

???????? Іменем Вапняра названа вулиця у Гнівані.

???????? Колективом Гніванської загальноосвітньої школи №2 упорядковано та видано збірку поезії Олександра Вапняра «Душа у слово перелита».????

Вічна пам'ять Герою!

Слава Україні!????????