Сьогодні, 29 жовтня, відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Гніванської міської ради. На заході обговорили роботу закладів середньої освіти з 1.11.2021 року в зв’язку із відсутністю газопостачання через високу вартість газу. Нагадаємо, що така проблема існує по всій Україні, оскільки на момент заключення договорів з газопостачальником ціна за куб газу становила від 6 до 8 грн. На сьогодні вартість газу для бюджетних закладів становить до 46 грн.

- 27 жовтня 2021 року відділом освіти Гніванської міської ради підготовлено та надіслано пакет документів у місто Київ для підписання договору з Газопостачальною компанією «Нафтогаз Трейдинг». Після підписання договору другою стороною вищезгадана компанія постачатиме газ в освітні заклади Гніванської ТГ за ціною 16 554 грн 00 коп за 1 000 куб.метрів. Також відділом освіти подано лист на сесію Гніванської міської ради про внесення змін до кошторису щодо збільшення асигнувань для оплати за природній газ в сумі 323176,00 грн, якої не вистачає для укладення договору з ТОВ «Нафтогаз Трейдинг». В разі прийняття позитивного рішення заклади освіти будуть забезпеченні газопостачанням до завершення поточного року, - повідомила членам комісії Лілія Капула, начальник відділу освіти.

Зважаючи на вищевикладене і враховуючи позицію директорів закладів середньої освіти територіальної громади та керівника відділу освіти Гніванської міської ради, комісія вирішила запровадити дистанційну форму навчання для учнів 1-11 класів закладів середньої загальної освіти окрім Могилівської, Демидівської та Маянівської філій, які опалюються твердопаливними котлами.

Фото без опису

Фото без опису