Фото без опису

15 лютого в Україні вшановують учасників бойових дій на території інших держав. Саме цього дня 33 роки тому радянські війська залишили Афганістан. З неоголошеної війни, яка тривала десять років, не повернулося майже 4 тисячі українців. Серед них і мешканці нашої громади: Телячук Василь Валер'янович (м.Гнівань) та Зімаковський Анатолій Григорович (с.Урожайне). Працівники Гніванської міської ради відвідали родичів загиблих воїнів, а також поклали квіти до могил полеглих та вшанували їхню пам'ять хвилиною мовчання.

Фото без опису

Окрім цього, низка заходів з нагоди 33ої річниці завершення війни в Афганістані та з вшанування воїнів-"афганців" відбулася у закладах освіти та культури. Зокрема, КЗ ЦКД "Калина" підготували та поширили відеоролик, присвячений тим, хто захищав цілісність інших держав, а у Гніванській школі №3, де навчався Василь Телячук, було проведено лінійку-реквієм.

Пам’ятати про тих, хто сьогодні не з нами, віддати честь загиблим у страшних війнах – наш священний обов’язок.

Висловлюємо шану та повагу тим, хто продовжує й зараз миротворчу справу, захищаючи право кожного з нас на свободу та територіальну цілісність нашої держави.