Шановні громадяни, під час військової агресії росії важливо розуміти цілі та завдання підрозділів сил безпеки та оборони України (відповідно до Закону України «Про національну безпеку» від 21.06.2018 № 2469-VIII).

Фото без опису

Зокрема, кожен підрозділ виконує свої, притаманні саме йому, завдання під час оголошеного 24.02.2022 воєнного стану в Україні. А саме:

Збройні сили України (офіційний сайт - https://www.zsu.gov.ua/):  обороняють Україну від збройної агресії рф, а саме приймають безпосередню участь у боях проти окупанта.

Сили територіальної оборони (входить до складу Збройних сил України): обороняють відповідну територію та захищають його населення до моменту розгортання там військ ЗСУ для ведення бойових дій.

Фото без опису

Державна прикордонна служба України (офіціальний сайт - https://dpsu.gov.ua/):  охороняють державний кордон Україні від наступу окупантів та спільно з ЗСУ приймають участь у бойових діях проти росії.

Національна гвардія України (офіціальний сайт - https://ngu.gov.ua/): охороняє об’єкти критичної інфраструктури та спільно з ЗСУ приймають участь у бойових діях проти росії;

Служба безпеки України (офіційний сайт - https://ssu.gov.ua/):  протидіє розвідувально-підривній діяльності спецслужб рф, виявляє ДРГ ворога та осіб, які сприяють агресії росії на всій території України (в тому числі й тимчасово окупованій). 

Фото без опису

Національна поліція України (офіціальний сайт - https://www.npu.gov.ua/):  забезпечує громадську безпеку і порядок, та  протидіє злочинності;

Державна служба України з надзвичайних ситуацій (офіціальний сайт - https://dsns.gov.ua/): ліквідовує пожежі та розбирає завали зруйнованих будинків, що виникли внаслідок ворожих обстрілів з боку армії рф.

Фото без опису