Набрав законної сили вирок Вінницького міського суду Вінницької області від 18.11.2021, яким визнано винуватим раніше судимого 20-річного жителя с. Грижинці Гніванської територіальної громади Вінницької області у вчиненні семи епізодів крадіжок та грабежів щодо приватної власності громадян (ч. 2, ч. 3 ст. 185, ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України).

Фото без опису

Судом встановлено, що обвинувачений, будучи раніше засудженим за злочини майнового характеру та звільнений від відбування покарання з іспитовим строком, своїм шансом на виправлення не скористався та протягом липня-серпня 2021 року в м. Гнівань Вінницької області таємно двічі викрадав мобільні телефони громадян, в нічний час доби тричі з–під капотів припаркованих в місті автомобілів викрадав акумулятори, а одного разу, перебуваючи в парку Дружби народів в м. Вінниці відкрито заволодів мобільним телефоном пенсіонерки. Здобуте злочинним шляхом майно продавав знайомим та в ломбарди, гроші витрачав на власні потреби.

Повернувшись одного разу в рідне село, зловмисник, відчуваючи безкарність, у вересні 2021 року, проник через вікно до місцевої школи та викрав ноутбук з технічним обладнанням, який наступного дня віддав під заставу в ломбард, однак був викритий працівниками поліції, затриманий та поміщений під варту.

Прокурором Тиврівського відділу Вінницької окружної прокуратури доведено в суді вину обвинуваченого по всіх семи епізодах злочинної діяльності, як наслідок, крадія засуджено до покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років і 6 місяців.

 

Додатково повідомляю, що кримінальну відповідальність за мародерство (вчинення крадіжок, грабежів, розбоїв під час дії воєнного або надзвичайного стану) суттєво посилено, відтепер за вказані злочини можна отримати покарання від 5 до 15 років позбавлення волі.

 

 

Прокурор Тиврівського відділу

Вінницької окружної прокуратури                      Максим ВЕСЕЛОВСЬКИЙ