Фото без опису

  Тиврівським районним судом Вінницької області ухвалено вирок щодо мародера, який вчинив крадіжку особистого майна жительки м. Гнівань, проникнувши в середину її домоволодіння.

   Прокурорами Тиврівського відділу Вінницької окружної прокуратури Вінницької області в суді доведено, що 47-річний, раніше неодноразово судимий за вчинення умисних корисливих злочинів проти власності житель міста Гнівань, будучи обізнаним, що Указом Президента України № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» та Законом України про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24.02.2022 на території України введено воєнний стан, в березні 2022 року шляхом віджиму вікна проник до житлового будинку в м. Гнівань, де викрав електротехніку та інші предмети побуту на суму близько 5 тис. грн.

   Повернувшись через три дні, досвідчений злочинець-рецидивіст намагався викрасти й інші речі, що запримітив з минулої «ходки», однак був затриманий на місці злочину, в результаті чого попереджено завдання потерпілій матеріальних збитків на суму понад 8 тис. грн.

   Всі викрадені речі віднайдені та вилучені в ході проведення обшуку за місцем проживання злочинця та повернуті власниці.

   Мародера судом визнано винним у вчиненні крадіжки, вчиненої повторно, поєднаної із проникненням до житла та вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 4     ст. 185 КК України) і замаху на вчинення такої крадіжки (ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 185 КК України), та призначено покарання у виді 6 років 6 місяців позбавлення волі.

 

Прокурор відділу

окружної прокуратури                             Іван Шубін