27 грудня 2022 року у м. Вінниця відбувся тренінг з цифрової трансформації для 10 пілотних громад області, що були обрані в межах проєкту «Digital Вінниччина: цифрові рішення для розвитку громад». 
 
У тренінгу взяли участь представники 10 обласних і районних державних адміністрацій, організацій та підприємств, які пройшли конкурсний відбір та отримали змогу підвищити обізнаність та компетентність у сфері цифрової трансформації та інформатизації, а також отримати комплексну експертну допомогу щодо розробки програми цифровізації. 
 Фото без опису
Серед обраних 10-пілотних громад: 
- Іллінецька міська територіальна громада;  
- Ямпільська міська територіальна громада;  
- Северинівська територіальна громада;  
- Тростянецька селищна територіальна громада;  
- Хмільницька територіальна громада;  
- Дашівська територіальна громада;  
- Тульчинська територіальна громада;  
- Якушинецька територіальна громада;  
- Гніванська територіальна громада;  
- Могилів-Подільська міська територіальна громада. 
 Фото без опису
Під час проведення тренінгу було розглянуто ряд важливих та актуальних питань щодо цифрових рішень, компетентності представників місцевого самоврядування та мешканців громад, було проаналізовано сучасний стан цифрових громад, визначено актуальність та важливість залучення громадськості до процесів прийняття цифрових рішень та виконано низку практичних вправ, що допоможуть побудувати максимально ефективну стратегію цифрового розвитку.

Фото без опису
 
Реалізація проєкту «Digital Вінниччина: цифрові рішення для розвитку громад» стала можливою завдяки підтримці Вінницької обласної військової адміністрації у партнерстві із Міністерством цифрової трансформації України та ГО «Ресурсно-інформаційний центр «Громади Вінниччини», що фінансується швейцарсько-українською Програмою EGAP, що виконується Фондом Східна Європа.

Фото без опису