Шановні мешканці. У мережі Фейсбук постійно виникає обурення окремих громадян щодо видалення аварійних дерев на території Гніванської громади. Деякі активісти стверджують, що міська рада зрізає дерева для своєї вигоди. Тому, аби уникнути непорозумінь, на офіційній сторінці міської ради в Фейсбук будемо публікувати заяви людей, які просять видалити аварійне дерево. Адже дуже часто одні громадяни вимагають зрізати певне дерево, бо є ризик, що воно нанесе шкоди майну чи життю людини, а інші громадяни запевняють, що те саме дерево неодмінно треба залишити. І ,зазвичай, протестують ті, хто взагалі не проживає біля того дерева, яке потрібно видалити. Тож відтепер незадоволені зможуть напряму поспілкуватися з мешканцями, які просять прибрати дерево, з’ясувати всі причини, мету та обставини такого рішення.

Вчора на адресу міської ради надійшла заява від мешканців будинку 65 по вул. Соборній з проханням про видалення дуба.

Шановні жителі громади! Дуже часто на одну і ту ж саму проблему є різні точки зору різних людей. Одні люди просять прийняти одне рішення, а інші – протилежне. В першу чергу в основі будь-якого рішення в пріоритеті те, яке забезпечує безпеку громадян.

Також повідомляємо, що відповідно до Постанови КМУ «Про затвердження Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах», видалення дерев дозволяється у разі досягнення дерева вікової межі. Відповідно до Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України, вікова межа експлуатації дуба, який росте на вулицях, проїздах та площах складає 60 років. Також усі дерева, які видаляються проходять певну процедуру: обстеження спеціальною комісією за участі представника екологічної служби; отримання дозволу виконавчого комітету на видалення; отримання ордеру на вирізку.

Нагадуємо, що усі рішення про видалення аварійних дерев можна побачити на офіційному сайті Гніванської міської ради в розділі "Офіційні документи ".

Фото без опису