Вінницьке районне управління Головного Управління ДСНС України у Вінницькій області напередодні Великодня вкотре нагадує про дотримання вимог пожежної безпеки в культових спорудах. Перед проведенням богослужінь та напередодні релігійних свят особа, відповідальна за протипожежний стан, повинна додатково перевірити протипожежний стан території навколо культової споруди, приміщень щодо забезпечення їх первинними засобами пожежогасіння та справний стан інженерних систем протипожежного захисту.

Фото без опису

 Перед проведенням богослужінь та напередодні релігійних свят священнослужителі культових споруд повинні пройти інструктаж із питань пожежної безпеки, під підпис у відповідному журналі.

 Територія та приміщення культових споруд повинні своєчасно очищатися від горючого сміття, на території забороняється складування будь-яких горючих матеріалів.  Протипожежні системи, установки, (протидимний захист, системи вентиляції, пожежна автоматика, протипожежне водопостачання) повинні постійно утримуватися у справному стані. 

 Приміщення культових споруд мають бути забезпечені первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) та відповідними знаками безпеки.

 В приміщеннях культових споруд на видних місцях біля телефонів мають бути вивішені таблички із зазначенням номера телефону для виклику пожежно- рятувальних підрозділів; 

 У культових спорудах, які розраховані на одночасне перебуванням понад 50 віруючих та відвідувачів мають бути розроблені та вивішені на видних місцях плани (схеми) евакуації людей на випадок виникнення пожежі. 

 З молитвенних залів повинно бути не менше двох евакуаційних виходів, що ведуть безпосередньо назовні (допускається влаштування одного евакуаційного виходу в разі одночасного перебування віруючих та відвідувачів не більше за 50 осіб, і якщо відстань від найбільш віддаленої точки молитвенного залу (чи місця можливого перебування людини) до зазначеного виходу не перевищує 25 м.)