Завалося б, жодна жінка у здоровому глузді не надсилатиме гроші чоловікові, якого вона жодного разу не бачила на власні очі. Саме так, у здоровому глузді – жодна. Але шахраї – це, у першу чергу, дуже сильні маніпулятори та майстри соціальної інженерії, які прекрасно знають жіночу психологію, швидко визначають слабкі місця і у подальшому спілкуванні тиснуть на них. Вже після декількох листів і телефонних розмов здоровий глузд жертви міцно спить. Зачарована жінка починає мислити у рамках завданих шахраєм.

Фото без опису

Нерідко подібні злочинці представляються іноземцями, які шукають собі українську дружину. Жорстка правда у тому, що у більшості випадків ніякі вони не іноземці, а звичайнісінькі зеки – ув’язнені, що відбувають свої покарання у колоніях на непідконтрольних територіях. Часу у них багато, смартфон, Ґуґл-перекладач і обмін досвідом з «корєшами» робить їх справжніми профі цієї справи.

Романтичне шахрайство (Romance Fraud) – один з різновидів шахрайства, коли шахраї обирають собі жертв на сайтах знайомств та соціальних мережах, розсилають їм романтичні електронні листи з кінцевою метою виманювання коштів або шантажу. Також можливе втягування нічого не розуміючої жертви у злочинну діяльність.
Романтичне шахрайство – не суто українська проблема, а дуже поширена в усьому світі тема. Але якщо в Європі, Азії та Північній Америці та Росії, жертвами, як правило, є чоловіки, то в Україні навпаки – більшість жертв жінки. Хоча, можливо, що постраждалі чоловіки просто соромляться звертатися із заявами у правоохоронні органи. Отже, поговоримо про романтичне шахрайство, жертвами якого стають саме жінки.

Гроші на квиток
У цьому випадку шахрай, назвавшись «іноземним бізнесменом», повідомляє жінці про те, що палає сильним бажанням приїхати в Україну, але так сталося, що саме зараз у нього не має кишенькових грошей на авіаквиток. «Звісно, я серйозний і багатий бізнесмен», – пояснює шахрай за допомогою Ґуґл-перекладача, – «та проблемка у тому, що у мене усі гроші вкладені у стартапи, цінні папери і нафтові ф’ючерси. Надійшли мені будь ласка 523 долари на квиток, а я тобі поверну при зустрічі».

Відрядження
Тут вже шахрай грає роль українського депутата чи можновладця. Источник: