Фото без опису

У період з 25.03.2024 по 15.04.2024 на виконання Плану роботи Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на 2024 рік, Протоколу від 21 грудня 2023 року № 10 засідання Державної комісії з питань ТЕБ та НС, а також відповідно до графіку комісійних обстежень об’єктів водопостачання фахівцями відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Вінницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області спільно із начальником відділу з земельних та житлово-комунальних питань Гніванської міської ради об’єктів централізованого водопостачання (17 артезіанських свердловин) КП «Гніваньводопостач»  та 35 громадських криниць Гніванської ТГ.

 Фото без опису

При комісійних обстеженнях джерел децентралізованого водопостачання особлива увага зверталась на: 

 

облаштування та утримання криниць;

️ здійснення лабораторного контролю якості та безпечності питної води.

Фото без опису

 

При комісійних обстеженнях джерел централізованого водопостачання особлива увага зверталась на: 

 

  облаштування зон санітарної охорони (ЗСО) джерел централізованого водопостачання та наявність проекту їх організації, наявність огорожі І – го поясу ЗСО, наявність охоронної сигналізації тощо;

  проходження медичного огляду працівниками комунального підприємства та наявність медичних книжок із допуском до роботи.

  наявність укладеної підприємством угоди з акредитованою лабораторією на проведення лабораторних досліджень якості питної води.

  дотримання кратності проведення виробничого контролю безпечності та якості питної води відповідно до робочої програми виробничого контролю.

  наявність здійсненого радіологічного контролю безпечності питної води.  санітарно - технічний стан павільйонів артезіанських свердловин.

 

Вінницьке районне управління закликає піклуватися про своє здоров’я та вживати воду тільки гарантованої якості!