Шаховий турнір у Гнівані!
Запрошуємо юних шахістів на Чемпіонат Гніванської ТГ з шахів, який відбудеться 30 березня 2025 року в Гніванському будинку культури. Змагання проходитимуть серед дітей у вікових категоріях: до 8, 10, 12, 14, 16 та 18 років.
Мінсоцполітики запустило платформу про державні програми протезування та забезпечення додатковими засобами реабілітації
Міністерство соціальної політики України спільно з Фондом соціального захисту осіб з інвалідністю запускають онлайн-платформу protez.msp.gov.ua — на ній зібрана вся актуальна інформація про державну програму протезування.
Запрошуємо підприємців Вінниччини долучитися до засідання національної платформи «Діалог влади та бізнесу»
Онлайн-зустріч відбудеться в понеділок, 17 березня 2025 року. Початок о 17:00 Тема: Презентація цифрової аналітичної платформи «Пульс» і нових інструментів взаємодії між владою та підприємцями. Посилання на трансляцію: https://www.youtube.com/@ДіалогВладаБізнес Офіційний канал платформи: https://t.me/dialogvladabiznes Запрошуємо кожного підприємця, який попри війну залишається в Україні, продовжує працювати та зміцнювати державу, приєднатися до цієї онлайн-зустрічі, долучитися до десятків тисяч тих, хто вже став частиною національної платформи, сприяти системним змінам і дати власну оцінку умов для ведення бізнесу у своїй громаді, регіоні та в нашій країні в цілому.
14 березня відзначаємо День українського добровольця
Сьогодні ми вшановуємо тих, хто за покликом серця став на захист нашої держави, не чекаючи наказів чи примусу. Ви – справжні Герої, символ незламності, патріотизму та відваги.
Обережно, гриби!
Страви з грибів — традиційний продукт у раціоні харчування мешканців багатьох регіонів України. На території нашої країни росте майже 2 000 видів шапинкових грибів, до 500 з них вважають їстівними. Найчастіше гриби використовують як приправи до страв або ж у консервованому вигляді. Вінницьке районне управління ГУ ДПСС у Вінницькій області нагадує правила збирання та споживання грибів. Гриби є доволі специфічним продуктом, що містить значну кількість азотистих речовин, зокрема білків, а також жирів, вуглеводів, деякі вітаміни (В1, РР), мінеральні речовини (зокрема фосфор). Клітковина хітин, що входить до їхнього складу, майже не перетравлюється у шлунково-кишковому тракті, тому гриби вважають «важкою» їжею. Вживати гриби не рекомендовано вагітним, жінкам, які годують грудьми, та літнім людям. Не варто годувати грибами чи стравами з них дітей до 12 років.