Шаховий турнір у Гнівані!

Шаховий турнір у Гнівані!

Запрошуємо юних шахістів на Чемпіонат Гніванської ТГ з шахів, який відбудеться 30 березня 2025 року в Гніванському будинку культури. Змагання проходитимуть серед дітей у вікових категоріях: до 8, 10, 12, 14, 16 та 18 років.

Мінсоцполітики запустило платформу про державні програми протезування та забезпечення додатковими засобами реабілітації

Мінсоцполітики запустило платформу про державні програми протезування та забезпечення додатковими засобами реабілітації

Міністерство соціальної політики України спільно з Фондом соціального захисту осіб з інвалідністю запускають онлайн-платформу protez.msp.gov.ua — на ній зібрана вся актуальна інформація про державну програму протезування.

Запрошуємо підприємців Вінниччини долучитися до засідання національної платформи «Діалог влади та бізнесу»

Запрошуємо підприємців Вінниччини долучитися до засідання національної платформи «Діалог влади та бізнесу»

Онлайн-зустріч відбудеться в понеділок, 17 березня 2025 року. Початок о 17:00  Тема: Презентація цифрової аналітичної платформи «Пульс» і нових інструментів взаємодії між владою та підприємцями.  Посилання на трансляцію: https://www.youtube.com/@ДіалогВладаБізнес  Офіційний канал платформи: https://t.me/dialogvladabiznes  Запрошуємо кожного підприємця, який попри війну залишається в Україні, продовжує працювати та зміцнювати державу, приєднатися до цієї онлайн-зустрічі, долучитися до десятків тисяч тих, хто вже став частиною національної платформи, сприяти системним змінам і дати власну оцінку умов для ведення бізнесу у своїй громаді, регіоні та в нашій країні в цілому.

Обережно, гриби!

Обережно, гриби!

Страви з грибів — традиційний продукт у раціоні харчування мешканців багатьох регіонів України. На території нашої країни росте майже 2 000 видів шапинкових грибів, до 500 з них вважають їстівними. Найчастіше гриби використовують як приправи до страв або ж у консервованому вигляді. Вінницьке районне управління ГУ ДПСС у Вінницькій області нагадує правила збирання та споживання грибів. Гриби є доволі специфічним продуктом, що містить значну кількість азотистих речовин, зокрема білків, а також жирів, вуглеводів, деякі вітаміни (В1, РР), мінеральні речовини (зокрема фосфор). Клітковина хітин, що входить до їхнього складу, майже не перетравлюється у шлунково-кишковому тракті, тому гриби вважають «важкою» їжею. Вживати гриби не рекомендовано вагітним, жінкам, які годують грудьми, та літнім людям. Не варто годувати грибами чи стравами з них дітей до 12 років.

Корисні посилання