18-19 вересня у м. Гнівань відбувся тренінг для вчителів на тему «Вчимо енергоефективності та енергозбереженню учнів».

Учасниками навчання стали 32 педагоги усіх загальноосвітніх шкіл Гніванської об’єднаної територіальної громади.

Метою проведення навчання є надання інформації та підвищення знань викладачів щодо проведення якісної виховної роботи серед учнів на теми раціонального використання енергоресурсів, демонстрацію економічної вигоди від їх застосування та популяризації дбайливого ставлення до ресурсів нашої планети.

Захід реалізовано у рамках проекту «Енергоефективний Гнівань – енергетична політика сталого розвитку міста Гнівань».

Проект фінансується Європейським Союзом у рамках ініціативи EU4Energy та Програми «Угода мерів – Демонстраційні проекти» (CoM-DeP). Реалізацію проекту здійснюють Гніванська міська рада у партнерстві з Громадською організацією «Єврорегіон «Дністер».

Варто зазначити, що тренінг для вчителів став першим інформаційно-навчальних заходом у рамках проекту та першим заходом для освітян, який об’єднав представників усіх шкіл Гніванської ОТГ.

Нагадуємо, що протягом 22-28 вересня у м. Гнівань триватиме Тиждень сталої енергії. Серед запланованих заходів передбачається, що протягом цього тижня викладачі-учаснику тренінгу проведуть виховні години для учнів на тему «Енергія і я: прості поради для кожного дня». Для цього усі учні будуть забезпеченні тематичними буклетами.