22-28 вересня у м. Гнівань тривав Тиждень сталої енергії у рамках реалізації проекту «Енергоефективний Гнівань – енергетична політика сталого розвитку міста Гнівань».

Тиждень сталої енергії у м. Гнівань розпочався із грандіозного відкриття, яке містяни відзначили разом із Днем міста Гнівань 22 вересня 2018 року. У рамках свята було проведено велопробіг «ВелоEnergy», тематичні виставики, розіграш призів, святкова програма та інші заходи.

Разом з тим, програма Тижня сталої енергії продовжилася до 28 вересня 2018 року. Протягом начального тижня у школах Гніванської ОТГ для учнів відбулися 26 виховних годин «Енергія і я: прості поради для кожного дня».

Фото без опису

Під час виховних годин учні разом із своїми класними керівниками розглядали питання енергоощадної поведінки, які легко дозволять зберігати природні ресурси, навколишнє середовище, економити кошти та створювати комфортні умови проживання у своїй оселі чи навчання у школі. Окрім цього, учні отримали у якості роздаткових матеріалів – яскраві буклети проекту з однойменною назвою «Енергія і я: прості поради для кожного дня».

Такі виховні заходи відбулися в усіх школах Гніванської ОТГ, а саме у загальноосвітніх школах №1,2,3 м. Гнівань, с. Грижинці, с. Могилівка та с. Демидівка. 

Фото без опису

 

Нагадуємо, що напередодні 18-19 вересня 2018 року у м. Гнівань у рамках проекту відбувся тренінг для вчителів «Вчимо енергоефективності та енергозбереженню учнів».

Метою цього навчання було надання інформації та підвищення знань викладачів щодо проведення якісної виховної роботи серед учнів на теми раціонального використання енергоресурсів, демонстрацію економічної вигоди від їх застосування та популяризації дбайливого ставлення до ресурсів нашої планети.

Фото без опису

 

Дякуємо усім освітянам, які підтримали ініціативу проекту та активно долучилися до їх проведення. 

Заходи проведено у рамках проекту «Енергоефективний Гнівань – енергетична політика сталого розвитку міста Гнівань».

Фото без опису

Проект фінансується Європейським Союзом у рамках ініціативи EU4Energy та Програми «Угода мерів – Демонстраційні проекти» (CoM-DeP). Реалізацію проекту здійснюють Гніванська міська рада у партнерстві з Громадською організацією «Єврорегіон «Дністер».