19 січня православна та греко-католицька церква святкує одне з великих свят - Богоявлення або Хрещення Господнє. У народі цей день називають Водохреща або Йорданом, яке і є завершальним у циклі новорічно-різдвяних свят.

Уже з самого ранку у  храмах Гніванської ОТГ з нагоди свята розпочалися урочисті богослужіння з освячення води. Посвятити воду до православних храмів прийшло чимало мешканців громади.

Фото без опису
 

Також традиційно на березі річки  Південний Буг (в районі вул. Козацької) щороку відбувається обряд освячення води та масові гуляння. Підготовку до  святкування розпочали заздалегідь. Як і завжди, на березі річки розташували сцену, польову кухню, та на прохання мешканців -  атракціони і забави для дітей.

Розпочався урочистий захід із літургії отця Миколи, після якої він освятив воду вірян та річки Південний Буг.  А ще після освячення води, отець Микола освятив цілющою водою маленьких гніванчан, які зібралися біля сцени.

Фото без опису

Продовженням заходу  був святковий концерт за участі провідних артистів та колективів громади, які своїми мелодіями та піснями запрошували людей до танцю. З вітальним словом виступив Гніванський міський голова В. Кулешов, який побажав усім присутнім здоров’я, радості, достатку, мирного неба над головою, щоб у душі завжди панував спокій, милосердя та Божа благодать!  Також не забув згадати про наших земляків, які зараз захищають нашу державу на сході України.
 

Впродовж святкування мешканці та гості нашого міста пірнали в крижану воду, танцювали, співали, веселилися, чим створили позитивну атмосферу свята!

Щороку святкування відбувається під патронатом міського голови та за фінансування нашого земляка А. Кучера (який проживає в США), а також підтримки меценатів нашого міста.

Фото без опису
 

Хочемо подякувати всім, хто долучився до свята, а саме: організаторам за відродження українських традицій та звичаїв, а також підготовку й проведення заходу; гурту «Фокстрот Лейн» за професійне озвучення; працівникам культури, артистам, колективам за створення святкової атмосфери та настрою;  рятувальникам та поліції, які, не зважаючи на свято, весь цей час були на службі, оберігаючи усіх присутніх від можливих несподіваних ситуацій!