Учасниками заходу стали представники органів влади, місцеві експерти та головний гість –  Флоріан Ламмаєр - дипломований інженер-будівельник та проектувальник пасивних з Німечини.

Фото без опису

Учасниками Форуму також стали представник команди проекту «Енергоефективний Гнівань - енергетична політика для сталого розвитку міста Гнівань» - координатор проекту Євген Ткач.

Спікери розповіли про проблеми енергетики в Україні та Вінниці, способи впровадження енергоощадних технологій та побудову якісних енергоефективних та пасивних будинків. 

Фото без опису

«Німеччина – країна не багата на природні ресурси, і для економії ми змушені будувати енергозберігаючі будинки. Наші пасивні будинки, побудовані з впровадженням енергоефективних технологій, витрачають до 15 кВт/год за рік, ваші ж - до 200 кВт/год за рік. Ви можете в 10 раз підвищити енергоефективність ваших будинків та економити до 80% енергії за рахунок правильного утеплення та ізоляції», – розповідає Флоріан Ламаєр. «Перед форумом ми проїхались Вінницею з теплочутливою камерою і подивились на витоки тепла з ваших будинків. Навіть новобудови у вас втрачають дуже багато тепла, чого можна було б уникнути за рахунок використання енергоощадних будинків», - додав німецький експерт. 

Пан Флоріан розповів, як будуються будинки в Німеччині. Акцентував увагу на тому, що в Німеччині майже відсутнє будівництво класом енергетичної ефективності нижче помітки А, це пов'язано з свідомим ставленням громадян до житла та високою вартістю енергії. 

Фото без опису

При побудові енергоощадних будинків німці використовують подвійні стіни та великий шар ізоляції. Подвійні стіни являють собою дві бетонні плити, між якими також встелена ізоляція. Усі елементи конструкції будинку виготовляються на заводах, а вже на місці збираються як конструктор. Велику роль в утепленні будинку грає добре продуманий фундамент, під 30- сантиметровим шаром бетону вимощують підстилку гравію з піноскла для того, щоб мінімізувати витік тепла в землю. Ретельно ставляться до побудови даху та його утеплення. В покрівлі немає бути жодної щілини, через яку може втекти дорогоцінне тепло. Спікер зауважує, що добре утеплений будинок можна опалювати фактично від сонячного світла, роботи побутових приладів та навіть тепла, яке виділяють мешканці. 

 

Джерело: vlasno.info